Blogs

Ik schrijf persoonlijke stukjes over dingen die me bezig houden. Over kinderen en jongeren, over opvoeden en over rouw en de liefde. Ik vind openheid heel belangrijk, daar begint het voor mij. Om te leren van het leven en van elkaar. Ik nodig je graag uit om mee te lezen. Liefs, Pascale

Wereld Suïcide Preventiedag

september 2021

“Ik neem een kijkje in zijn hoofd. Ik blader door zijn stapel notitieboeken met zwarte linnen kaft die zijn achtergebleven. De kaften ietwat versleten en de dikke papieren pagina’s die ooit wit waren zijn inmiddels vergeeld. De boeken zijn alleen op de eerste paar pagina’s beschreven....."

Ik ben op reis en neem mee....

augustus 2020

Onze week kamperen met de vouwwagen zit er weer op. Het was weer heerlijk en toch denken we er steeds vaker aan om na 12 jaar iets anders aan te schaffen. Mijn ouders namen dit weekend de vouwwagen weer mee terug om te stallen in hun schuur. Wanneer ze wegrijden met onze gedeelde klapkar achter hun auto voel ik verdriet. 

Intuïtie is een van mijn lievelings.

juni 2020

Nog even dan is ze klaar en zit het er na 8 jaar op.
Alsof het gisteren was zie ik haar zitten op die eerste schooldag in de konijnengroep. Een klein blond meisje met 2 kleine vlechtjes en grote blauwe ogen die alles zien. 

In openheid zit het begin.

mei 2020

Er komt mail binnen. De overgangsnormen voor de middelste zijn door covid aangepast. Of zijn ze aangetast? De tekst laat wat mij betreft wat te wensen over. Altijd fijn om nog wat te wensen te hebben wellicht, maar in dit geval niet. 

Wanneer de wereld aan je voeten ligt en het verdriet je in je schoenen zakt.

april 2020

In september 2018 besloot ik tijdelijk even te stoppen met mijn praktijk. Er was werk aan de winkel bij mezelf. Geen idee hoe lang ‘even’ zou duren maar ik diende stil te gaan staan. Echt stil staan. Ik kon geen stap meer verzetten. Het verlies van mijn lieve broer door suïcide het jaar daarvoor klopte steeds harder op mijn deur.