Kindercoaching

Iedereen is uniek

Voor kinderen kan het leven soms best ingewikkeld zijn waardoor ze niet lekker in hun vel zitten. Er kunnen allerlei gevoelens zijn zoals verdriet, onrust, boosheid, eenzaamheid. De aanleiding kan heel aanwijsbaar zijn maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Soms weet je het ook gewoon niet. Verlies, zelfvertrouwen, weerbaarheid en het leren verstaan van emoties zijn thema's die onder de vraag kunnen liggen. Ik begeleid kinderen graag om ze weer te laten ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat ze, ook in voor hen lastige situaties, zelf in staat zijn om oplossingen te vinden.  

Ieder kind en iedere situatie is uniek. Afgestemd op je kind maak ik gebruik van verschillende werkvormen. Zoals creatieve werkvormen, spelvormen en bewegingsoefeningen of systemisch werk. Ik ga ook graag naar buiten. Frisse buitenlucht, een natuurlijke omgeving nodigen uit om te bewegen en te spelen. Dit helpt om uit je hoofd en in je gevoel te komen. Door spel en door in beweging te komen vind je vaak sneller antwoorden op de vragen die je hebt. Heb je behoefte aan begeleiding?
Ik kijk graag samen met jullie naar de vraag die er ligt.

Belangrijke rol voor de ouders

Als ouder wil je graag dat het je kind goed gaat. Het kan lastig voor je zijn als je kind ergens mee zit. Wat kan je als ouder doen?
Wanneer je kiest voor kindercoaching in mijn praktijk dan gaan we ook kijken naar waar jij, als ouder, tegen aan loopt bij de vraag die je hebt voor je kind. Een vraag voor het kind resoneert eigenlijk altijd bij de ouder(s). Wat doet het met jou als moeder of als vader? Wat raakt dat bij jou? We zijn ons niet altijd bewust van wat er speelt. 

Door daar samen naar te kijken krijg je inzichten die helpend kunnen zijn bij de vraag voor je kind. Ik geloof dat ouders de beste begeleiders van hun kinderen zijn. Met wat extra begeleiding krijg je als ouder meer inzichten zodat je je plek weer stevig in kan nemen.
Door op deze manier te werken kunnen jullie als ouders meer beschikbaar zijn voor je kind bij de problemen die zich voordoen. Je kind voelt zich gedragen en gezien.

Samen werken aan wat er nu speelt

Een traject voor kindercoaching is bij mij altijd voor ouder én kind. Samen werken we aan wat er nu speelt. Ik begeleid jullie in het vinden waar de behoefte ligt en hoe deze het beste vervuld kan worden. 

Het traject dat we ingaan is maatwerk. Dit bepalen we zoveel mogelijk vooraf in het eerste gesprek en kan gaandeweg worden bijgesteld, dit gebeurt altijd in overleg. 

Tarief
Coaching €75,00
prijs is per sessie per uur

+31 6 81625436

welkom@pascaledevries.nl